skip to Main Content

Ecologische vegan schoenen

Cayucos staat voor vegan schoenen, gemaakt van duurzame materialen onder prettige werkomstandigheden. De hele collectie wordt gemaakt in een fabriek in het zuiden van Spanje. Een familiebedrijf wat al een aantal generaties bestaat en waar geen gebruik wordt gemaakt van grote voorraden en dus geen overproductie gedraaid wordt. Cayucos bestaat namelijk uit een vaste basiscollectie en is niet seizoensgebonden waardoor het geen fast fashion producten zijn en we goed in kunnen schatten hoeveel er per seizoen gemaakt moet worden en er geen materialen vernietigd hoeven te worden. Doordat de productie dichtbij huis plaats vindt, is er weinig CO2 uitstoot vergeleken met productie in Azië of het Verre Oosten. De vegan schoenen zijn gemaakt van ecologisch katoen gewassen in enzymen en er wordt natuurlijk geen gebruik gemaakt van dierlijke producten of lijm. De zolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en de schoendoosjes van gerecycled karton.

Vegan schoenen voor een eerlijke prijs

We geloven niet dat het woordje ‘Vegan’ ervoor hoeft te zorgen dat de prijs van het product de pan uit rijst. Vegan schoenen moeten beschikbaar zijn voor elke portemonnee en daar hebben we bij Cayucos zeker voor gezorgd! Een schoen die je kunt dragen bij elke outfit en gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen voor een eerlijke prijs.

Wil je graag Cayucos schoenen bestellen, maar weet je niet goed wat je maat is of heb je alsnog vragen over het materiaal of de wijze van productie? Neem dan contact met ons op! We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wie weet zet jouw vraag ons aan het denken en kunnen we onze collectie nog verder verduurzamen. We willen elke dag weer een stapje vooruit!